Clicky

Koglen kopi: Info om forskellen mellem original og replica!
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/koglelampen.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Kopi eller original?

Koglen kopi – forskel på reproduktion og original?

Vil du have information om køb af en Koglen kopi? Måske tvivler du på om, det overhovedet er lovligt? Kan kvaliteten leve op til originalen, og hvad er priserne? Få al den information, du har brug for, inden du træffer dit valg. 

En PH-lampe står højt på ønskelisten hos mange designelskere. Desværre er designklassikere såsom Koglen ofte meget dyre at anskaffe sig i originaludgaven. Økomoni står derfor ofte i vejen for drømmen om at indrette sig med designerklassikere. Nu kan lampeelskere dog alligevel ane drømmen blive til virkelighed. De senere år har produktionen Koglen kopi nemlig været stigende. Dette har affødt øget konkurrence på markedet, hvilket kommer forbrugerne og designelskere til gode. Det betyder, at du i dag kan købe kopier af designerlamper, der er identiske med originalerne. Dog til en meget lavere pris. Du behøver altså ikke gå på kompromis med hverken design eller kvalitet. 

Lovligt køb af Koglen kopi fra Irland

Ja, det er lovligt at købe reproduktioner af designerlamper og møbler. Bare ikke i Danmark. Det er til gengæld lovligt at købe fra irske webshops.

Grunden til, at det er lovligt i Irland og ikke i Danmark er, at der er forskellige regler i alle lande om ophavsretten. I Danmark må man ikke kopierer et design med ophavsret før 70 år efter designerens død. I Irland er der dog kun en 25 års ophavsret på design, og derfor kan man altså købe replica-varer lovligt fra Irland. Da vi er en del af et større handelssamarbejde i EU, må du derfor gerne købe produkter på tværs af landegrænser. Så når et produkt, såsom en kopi af Koglen, er lovlig i Irland, og du køber det over en irsk webshop, så er det helt lovligt.

Du skal derfor ikke har nogle skrupler i forhold til, om det er lovligt eller ej. Du må dog ikke købe en reproduktion af f.eks. Koglen og derefter sælge den videre i Danmark, hvis du bliver træt af den eller lignende. Så sælger du nemlig reproduktioner direkte i Danmark, og det er ikke lovligt.

Kopi møbler og lamper fra England?

Måske har du læst eller hørt meget om reproduktioner af designervarer fra England. Det har i lang tid været fra netop England og virksomheder som Voga, at det var muligt at købe lovlige kopier. Reglerne har ændret sig lidt, og derfor er det nu ofte fra Irland, at man kan købe de ideniske kopier. En af de helt store forhandlere er 122design, som findes i Irland. Du kan også stadig købe hos Voga, der er rykket til Irland.

Replica kvalitet i forhold til original

Den øgede konkurrence inden for replica-industrien gør, at materialer og produktion er af højeste kaliber. Dette betyder, at slutproduktet bliver en kopi-lampe af højeste kvalitet. Samtidig presser den øgede konkurrence priserne i bund, og der er derfor god mulighed for fx at erhverve sig en perfekt Koglen-kopi for billige penge.

PH-kopier producers under yderst professionelle og kontrollerede forhold. Eksempelvis er en Koglen-kopi håndlavet på samme måde som en original udgave. Dette indebærer fx drejning af metalkrumninger, samling af præ-fabrikerede lampeelementer, gennemgående produkttests og preciøs og omhyggelig pakning og afsendelse af replica-lamper.

Der er således ikke blot tale om god efterligning – det er en nøjagtig reproduktion af PH-lampen og alle dens detaljer. Resultatet er en PH-kopi af høj funktionel og designermæssig kvalitet, som udstråler prestige og tidløst finish. Uanset om du køber en PH lampe som kopi hos fx. Voga eller 122design, får man således samme lysfunktion, samme kvalitet, samme design og samme tidløshed som tilfældet er med en original PH-lampe. Hvad der er det rigtige valg for dig, ved selvfølgelig kun du. 

Her kan du se to billeder af Koglen. Den første (billedet til venstre) er en reproduktion og den næste er et billede af den originale.

                                  

PH Koglen kopi: forskellige modeller

Der findes fire forskellige udgaver af Koglen-lampen, og alle fire modeller produceres også som reproduktioner. Der er PH Kogle 45, som er 450 mm i omkreds. Dette er den mindste Koglen-kopi. Hernæst kommer PH Kogle 56, som er 560 mm i omkreds og dermed er en anelse større end normale stuelamper. Næste lampe i rækken er PH Kogle 72, som er 720 mm i omkreds, og slutteligt følger PH Kogle 100 med en omkreds på 1000 mm.

Alle Koglen-kopierne fremstilles i de originale farver, hvilket omfatter kobber, rustfrit stål og hvid. Koglen-replica i kobber er den mest populære udgave af de tre farvevarianter.Koglelampens mange farver

Det store udvalg af reproducerede designerlamper gør det muligt at vælge den helt ideelle lampe. Udvalget af design, farver og størrelser er de eksakt samme som på original-modellerne, og man kan derfor få sit behov for en prestigefyldt designerlampe dækket – blot gennem et meget billigere alternativ. Det er kun op til fantasien hvordan dine forskellige rum kan lyses op af en Koglen kopi.

Kopi eller original – det endelige valg

Hvad er fordelene og ulempene, når vi ser på orignal vs. kopi af PH lamper? Fordelen ved køb af en original PH-lampe er uden tvivl, at man ved, hvad man får. Materiel og produktion er af højeste kvalitet, og en original PH-lampe har høj status blandt forbrugerne. Netop derfor nyder PH-lamper stor popularitet i al mindelighed. Den helt store ulempe ved køb af en original udgave er dog prisen, og dette kan i mange tilfælde virke afskrækkende og være den direkte faktor der gør, at man ikke køber en ny PH-lampe.

PH-lamper forhandles derfor også som replica, og der findes således også en koglen-kopi. Dette behøver dog ikke have indflydelse på lampens kvalitative og funktionelle aspekter og ej heller købsprocessen eller serviceniveauet.

Er man på udkig efter en ny Koglen-kopi, sælges disse hovedsageligt online (oftest fra Irland førhen var det England).

En forhandler som fx Voga og 122design anvender materiale af samme kvalitet som producenter af originalversioner.  Det er professionelle folk, der fremstiller produkterne og de er derfor helt identisk med designeren Poul Henningsen’s førsteudgave. Slutproduktet er en Koglen-kopi, som er af fuldstændig samme kvalitet som originalen. Dertil kan lægges, at der også ydes en garanti på 5 år.

Der findes naturligvis kopier af Koglen, som sælges til overpris, og hvor der ingen harmoni er mellem pris og kvalitet. Dette vil altid være tilfældet, og man skal derfor være opmærksom på detaljer som materialer, produktionsproces, service og garanti.