Clicky

Køb Koglen lampe i Danmark - hvad er de bedste muligheder?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/koglelampen.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Køb og salg

Køb Koglen i fysiske butikker

Koglen findes i almindelige danske retail-butikker som fx Louis Poulsen og Illums Bolighus. Som forbruger er fordelen ved en fysisk butik uden tvivl, at man kan se lampen, dens funktioner og dens design an. Dette giver naturlige indtryk, og man kan få en fornemmelse af, hvordan lampen vil gøre sig i sit eget hjem. I fysiske butikker vil man også, afhængig af serviceniveauet, kunne stille personalet spørgsmål om produktet og få supplerende oplysninger om funktioner, detaljer, kvalitet samt instruktioner i montering.

Ulempen ved køb af lamper i fysiske butikker er naturligvis prisen, og dette kan virke afskrækkende og i sidste ende gøre, at man ikke foretager et køb. Koglen kan koste fra 50.000 kr., hvilket er noget af et indhug i en helt almindelig gennemsnitshusholdning. Det er ofte noget, man har sparet sammen til længe, og bruger hele opsparingen på.

Koglen online

PH-lamper forhandles også online. Som udgangspunkt tilbydes den samme forbrugeroplevelse som i fysiske butikker. Der er ofte skarpe billeder af produktet i høj opløsning, som viser de unikke detaljer i forskellige brugssituation (fx lampen i stue, på værelse eller i vindueskam). Dette er suppleret af fyldestgørende produktbeskrivelser, som indeholder dybdegående baggrundsviden og informationer om lampen. Skulle der opstå behov for at stille yderligere spørgsmål, kan det også dette lade sig gøre igennem e-mail eller live-chat.

Langt hen af vejen er købsprocessen online den sammen som i fysiske butikker. Eneste forskel er naturligvis, at man ikke kan opleve produktet live. Online kan du købe to forskellige typer lampe af denne type. Den ene er den originale og den anden er en reproduktion, der er identisk med den originale med til en langt lavere pris. De originale kan du købe hos forskellige online lampeforhandlere, men også f.eks. Illums bolighus sælger deres produkter online. De mest kendte online forhandlere af reproduktionerne er 122design og Voga.

Brugt – køb og salg

Et alternativ til at købe en ny udgave af lampen, er at finde en brugt udgave.
En brugt model kan typisk findes på sider som Gul og Gratis, Trendsales, Den Blå Avis og lignende, og det er derfor oftest online, man kan foretage køb af en brugt PH-lampe. Dertil kan lægges aktionssider som Lauritz.com, og hvis man er heldig Ebay. Man skal dog altid være grundig, når man køber en brugt designerlampe. Først og fremmest er det bedst, hvis man kan se produktet først, så man kan se om der er skrammer eller lignende. Derefter er det vigvigt, at man sikrer sig, der ikke er tale om tyvekoster. Hvis du ved et uheld køber en stjålen designerlampe, kan du hurtigt komme i klemme. Så tjek altid kvittering og tjek med politiet, hvis du er i tvivl.

Skal du købe en original PH lampe?

PH-lamper forhandles både i originale udgaver og som replica. Et verserende spørgsmål er, om man skal vælge en original eller en kopi af en lampe som fx Koglen som den danske lysmager Poul Henningsen designede tilbage i 1958. Sælges Koglen som kopi, vil man naturligvis stille spørgsmålstegn ved, om funktion, kvalitet og ikke mindst levetid har samme standard som en original udgave. Her på siden kan du læse mere om original vs. kopi.